miercuri, 23 octombrie 2013

ANUNT! pentru elevii inscrisi la competitia-eveniment Creativity and Innovation Challenge

Buna ziua,
Va rugam sa le reamintiti elevilor dvs., inscrisi la competitia-eveniment Creativity and Innovation Challenge, ca echipa Junior Achievement Romania ii asteapta sambata, 26 octombrie, ora 9:30, la Liceul Teoretic de Informatică Grigore Moisil Iași (Adresa: Str. Petre Andrei nr. 9).
Elevii dvs. au primit pe email urmatoarele documente (pe care le puteti regasi si dvs. atasate):
- agenda evenimentului si adresa locatiei;
- un scurt material pe care le recomandam sa-l citeasca inainte de ziua evenimentului, pentru a se pregati si a-si creste sansele de a se numara printre castigatorii competitiei.
Elevii participanti vor primi din partea organizatorilor o masa la pranz (1 sandwich si 1 fruct) si apa pe durata evenimentului.
Asa cum am precizat initial, participantii vor lucra in echipe de cate 6 membri, cu colegi de la liceul la care invata.
De aceea, ii rugam, daca este posibil, sa aduca cu ei un laptop per echipa (in cazul in care niciun membru al echipei nu dispune de un laptop, organizatorii le vor pune la dispozitie unul pentru a lucra pe parcursul competitiei).
Primele 3 echipe care vor fi desemnate castigatoare in cadrul evenimentului de sambata se vor califica pentru finala nationala, care se va derula online, in semestrul II.  
Mai multe informatii despre aceasta etapa vor fi comunicate ulterior echipelor castigatoare.
Va invitam, de asemenea, si pe dvs. sa participati la eveniment, in masura timpului disponibil, la deschiderea oficiala, la prezentari si la premiere (programul evenimentului este disponibil in Agenda atasata).
Atat dvs., cat si elevii inscrisi veti primi certificate de participare, iar castigatorii vor primi premii din partea organizatorilor.
Va stau la dispozitie pentru orice alte intrebari.
Toate cele bune,
Alice Dutu
Program Coordinator, JA-YE Romania

miercuri, 9 octombrie 2013

Festivalul National de Arte pentru Liceeni

 ATENTIE! Concurs creatie
 La concurs pot participa doar liceeni care sunt inscrisi intr-o institutie de invatamant preuniversitar acreditata, in clasele IX-XII!  
Acestia pot concura doar cu fotografii realizate de ei, la una, doua sau toate trei categoriile acestei sectiuni:
- fotografie digitala - alb-negru (desaturare completa, fara nuante de roz, bleu etc)
- fotografie digitala - portret (doar oameni)
- fotografie digitala - tematica diversa
Drag prieten!

Chiar daca nu mai esti licean, mai stai o secunda si afla ce rugaminte am la tine! Daca ai cont de facebook, posteaza, te rog, poza atasata acestui mail! Sigur ai printre amicii virtuali liceeni care vor fi interesati sa participe la cel mai mare concurs din Romania! Dureaza cateva minute, dar sprijinul tau este nepretuit!
Daca tu insuti esti licean, intra chiar acum pe www.licart.ro si inscrie-te la LicArt!
Premii foarte mari si posbilitatea de a participa la cea mai tare Tabara de Creatie!
In ambele cazuri, daca postezi fotografia asta si ma taguiesti pe mine (sau imi trimiti pe mail linkul cu postarea), ai sansa sa castigi unul din cele 5 aparate foto compacte Samsung!

Iti multumesc,
Radu Herjeu
Director LicArt

joi, 3 octombrie 2013

Bursele HMC

Un an de studiu in Marea Britanie cu Bursele HMC

2013-10-03 11:14:08 | Elevi
Junior Achievement România împreună cu Headmasters' & Headmistresses' Conference organizează în România o nouă ediție a programului de burse HMC - Projects in Central and Eastern Europe.
Anual, prin participarea la program, 50 de elevi din 13 țări din Europa Centrală și de Est (Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Estonia, Georgia, Republica Moldova, Muntenegru, Polonia, România, Serbia, Slovacia și Ucraina) au oportunitatea de a studia în Marea Britanie.  
Din 2009 până în 2013, 35 de elevi români au beneficiat pentru un an de o bursă de studiu (care acoperă taxele școlare, cazarea și cheltuielile de masă), pentru a studia în clasa a XI-a într-o școală independentă din Marea Britanie.
Bursierii au șansa de a se familiariza cu sistemul educațional britanic, precum și de a-și dezvolta abilități diverse, dincolo de spațiul academic, prin participarea la activități extracurriculare din domeniul artei, sportului și culturii.
Programul se adresează elevilor talentați de clasa a X-a, independenți, buni cunoscători ai limbii engleze, cu performanțe academice deosebite și recomandări din partea profesorilor coordonatori, implicați activ în activități extracurriculare și de voluntariat. De asemenea, un criteriu important este capacitatea potențială a elevului de a se adapta într-o altă țară și de a contribui prin propriile sale interese și rezultate la viața școlii britanice.
În România, procesul de evaluare implică mai multe etape de selecție a candidaților potriviți pentru program: trimiterea unui formular de aplicație electronic (preselecție), participarea la un test de limba engleză și la un interviu cu reprezentanții HMC din Marea Britanie (selecție finală).
Părinții elevilor care sunt aleși ca bursieri plătesc către HMC Projects, înainte de plecarea elevului în Marea Britanie, o taxă administrativă de 1.500 de lire.
Elevii români pot aplica la program până pe 15 noiembrie 2013, dacă îndeplinesc următoarele criterii de eligibilitate:
  • să fie înscriși în clasa a X-a și să aibă la 1 septembrie 2014 între 16 ani și 17 ani și 6 luni;
  • să nu ocupe deja un loc într-o școală din Marea Britanie;
  • venitul părinților (brut, combinat) pe anul 2013 să nu depășească echivalentul în lei a 25.000 lire;
Informații complete despre procesul de aplicare și ce presupune experiența educațională la o școală independentă din Marea Britanie pot fi consultate pe site-ul www.burselehmc.jaromania.org.
 

ANUNT! Competiția Europeană pentru Conținut Pozitiv



Bună ziua,

Salvaţi Copiii România, coordonatorul naţional al programului Sigur.info, vă invită să participați la Competiția Europeană pentru Conținut Pozitiv adresat Copiilor. Prin această competiție dorim să încurajăm atât tinerii, cât și adulții să creeze noi conținuturi online care să fie utilizate de către copii și să promoveze resursele de calitate, deja existente.

În concurs poate fi înscrisă orice formă de conținut online, de la site-uri, blog-uri, clipuri video până la jocuri sau aplicații educaționale. Conținutul trebuie să fie conceput pentru uzul copiilor și să susțină folosirea Internetului într-o manieră pozitivă și educativă (să educe, să informeze, să stimuleze imaginația, să faciliteze dobândirea de noi competențe, etc.).

Adulții și copiii din întreaga țară sunt invitați să se înscrie în cadrul uneia dintre cele patru secțiuni:

1. Adulți specialiști - pentru care crearea de conţinut online reprezintă o activitate permanentă, aducătoare de profit, sau care au la dispoziţie un anumit buget sau venit pentru a angaja specialişti în scopul menţionat mai sus. (De exemplu, firme, scoli sau instituții care dispun de bugete în acest sens etc.)
2. Adulţi non-specialiști - pentru care crearea de conţinut online nu reprezintă o activitate permanentă, aducătoare de profit, sau care nu au la dispoziţie un anumit buget sau venit pentru a angaja specialişti în scopul menţionat mai sus. (De exemplu, cadre didactice, lucrători sociali sau alte profesiuni adiacente)
3. Tineri care participă individual -  persoane sau echipe de cel mult trei tineri.
4. Clase/Grupuri de tineri (cel puţin 4 tineri)

Înscrierile  în concurs se pot face la adresa  http://bestcontentaward.eu

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului susţine, încă din 2008, programul pentru promovarea siguranţei pe Internet, Sigur.Info. Începând cu  2008 au avut loc diferite acţiuni atât la nivel local, cât şi naţional, videoconferinţe cu inspectorii generali, întâlniri cu elevii şi profesorii şi concursuri.

Data limită de transmitere a proiectelor a fost prelungită până la 15 Noiembrie 2013, acestea urmând a fi evaluate în perioada 18 - 25 Noiembrie de către un juriu format din specialiști în domeniul IT, parteneri ai proiectului, elevi şi profesori. Câștigătorii vor fi anunțați la sfârșitul lunii noiembrie și vor fi premiați cu ocazia Zilei Siguranţei pe Internet 2014, în cadrul galei organizate la Bruxelles. Pentru mai multe informaţii, ne puteţi contacta la adresa de e-mail: teodora.stoica@salvaticopiii.ro.

N.B. Atragem atenția copiilor și profesorilor că acest concurs este diferit de cel pe care proiectul Sigur.Info îl organizează în fiecare an cu ocazia Zilei Siguranței pe Internet. 

Cu stima,
Echipa Sigur.info

duminică, 15 septembrie 2013

Anunt! Urari la inceput de an scolar.

Stimati elevi,
Va doresc un an scolar cu multa sanatate si bucurii personale.
Fie ca linistea si pacea din sufletele voastre, sa isi puna amprenta si ...la ora de TIC.
Fie sa gasiti forta interioara sa invatati mai mult, sa fiti mai interesati de disciplina mea, mai responsabili si mai activi...in sens constructiv pentru voi si pentru mine.
Succes in noul an!
Va astept in ...acelasi laborator...profa

vineri, 14 iunie 2013

Partners in Learnig Network

Padurariu Emanuela-Tatiana has invited you to the Partners in Learning Network
                I wanted to make you aware of a great educator resource called the Partners in Learning Network, including:
  • Over 30 downloadable free technology tools and resources
  • Over 12,000 learning activities and tutorials created by educators around the world
  • Hot Topics moderated by education experts
  • Over 60 hours of online professional development courses about teaching with technology aligned to the UNESCO teacher competency framework
  • A community of thousands and thousands of educators from around the world dedicated to improving student outcomes
Please join me; you will find inspiring tools and learning activities and support from colleagues around the world.

Thank you.

marți, 30 aprilie 2013

Concurs FSEGA-UBB pentru elevi / Economicus Napocensis 2013

Prin prezentul mesaj vă comunicăm faptul că Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca organizează concursul de cunoştinţe Economicus Napocensis destinat elevilor de clasa a XI-a şi a XII-a din instituţiile de învăţământ preuniversitar naţionale. 
Competiţia îşi propune să valorifice, în spiritul performanţei şi competitivităţii, cunoştinţele elevilor de liceu care doresc să urmeze studii universitare economice. http://www.econ.ubbcluj.ro/economicus/


vineri, 1 martie 2013

OLMPIADA OTI 2013 - SUBIECTE

Stimati elevi, 
va propun pentru pregatirea olimpiadei subiectele:
Elemente de noutate :
Precizari OTI si regulament: http://www.edu.ro/index.php/articles/18672
Va propun sa rezolvati si subiectele din anii anteriori: